Geweldig nieuws! Ik heb een nieuw boek geschreven
Ontdek hier
Wie ik ben

Ik ben Suyin

Een vrouw met een Chinese naam, geboren en getogen in België.

Als multipotentialite vind ik het heerlijk om anderen te inspireren. Ik noem mezelf een veelzijdige ondernemer omdat ik naast zakelijk leider ook tv-presentator, presentator, moderator, auteur en keynote-spreker ben.

Ontdek Meer
Suyin Aerts
Naar beneden scrollen
Hoe ben ik de persoon geworden die ik vandaag ben?
Hard werken, doorzettingsvermogen, open geest, leergierig, flexibel, groot netwerk, eerlijkheid, communicatief, sportief, nooit opgeven, je leeft maar één keer, moeder worden, ... zijn enkele van de ervaringen en eigenschappen die me gemaakt hebben wie ik vandaag ben.
…want om de juiste antwoorden te krijgen, is het essentieel de juiste vragen te stellen.

Wat ik doe

Ik presenteer evenementen, modereer debatten en bereid tv-programma's voor. Ik gebruik de talen die ik zelf actief spreek (Nederlands, Frans en Engels) en de talen die ik begrijp (Duits, Spaans en Italiaans) om een waardevolle keten te creëren om jou en je business naar een hoger en professioneler niveau te brengen. Omdat ik zelf ondernemer ben, begrijp ik beter hoe belangrijk het is om flexibel en volhardend te zijn in de huidige internationale bedrijfswereld.

Wil je praten?
Wat ik doe

Wat ik doe

TV Presentatrice

Door mijn samenwerking met de Belgische zakelijke TV kanalen “Kanaal Z” (Nederlands) en “Canal Z” (Frans) krijg ik de kans om journalistieke begeleiding, assistentie van de productie alsook de presentatie van verschillende programma’s uit te voeren.

Ontdek Meer

Dagvoorzitter & Moderator

Als dagvoorzitter, presentatrice en moderator van evenementen vind ik het belangrijk om de wensen en noden van de klant strikt op te volgen. Net zoals een kameleon zich aanpast aan zijn omgeving, zorg ik steeds voor een vlotte transitie zodat het doel van het evenement wordt behaald.

Ontdek Meer

Bedrijfsleider

Samen met mijn partner leiden we ons internationaal bedrijf X-Treme Creations. Werken met een divers en creatief team zorgt ervoor dat ik flexibeler en standvastiger ben in het huidige digitale tijdperk.

Ontdek Meer

Pitch Coach

Goede ideeën bedenken is moeilijk genoeg. Anderen overtuigen om met jou in zee te gaan is nog harder. Want elk nieuw idee betekent dat er een grote verandering zal plaatsvinden.

Ontdek Meer

Inspirerende Keynote Spreker

Voor mij betekent spreken voor een grote groep mensen hen verrijken met inzichten, kennis overdragen of hen overtuigen van iets dat zij ervoor nog niet hadden gehoord of geloofd. Gedurende de korte tijd op het podium moet de spreker als het ware een stamhoofd worden die zijn volk tot actie aanzet.

Ontdek Meer

Auteur

Sinds ik me kan herinneren hield ik van lezen. Ik droomde toen om ooit zelf een boek te schrijven. Na enkele jaren bloggen was het echte moment aangekomen. Op 22/02/2022 zag mijn eerste boek het levenslicht.

Ontdek Meer

Zin in een babbel? Neem gerust contact met me op.

Klik hier
Verleden

Wat ik deed in het verleden?

Na een carrière als professionele balletdanseres, een job als actrice voor de Belgische Televisie en enkele jaren in de Mode industrie, besloot ik om mijn atypisch levenspad verder te zetten door mij aan te sluiten bij mijn partner in zijn onderneming X-Treme Creations.

  • X-Treme Creations is jouw go-to partner voor ontwerp, productie en realisatie van visueel marketingmateriaal voor zeer uiteenlopende projecten. Doordat er amper restricties zijn m.b.t. de producten, kent je verbeelding geen limieten in ons bedrijf.
  • In 2012 werd ik in Nederland beloond met de ‘Talent Award of Women in Marketing and Communication’.
  • In 2016 won ik de ‘Networker of the Year’ award bij VOKA, de Kamer van Koophandel in België.
  • In 2019 was ik apetrots om de internationale ‘WinTrade Award for Women in the Media’ te mogen ontvangen.

Mijn Master Studies in Industrieel Ondernemingsbeleid, verschillende Marketing Opleidingen (zoals Blue Ocean Strategy) en een diploma in Internationale Handel bij de Internationale Kamer van Koophandel zorgen ervoor dat ik gretig blijf om mijn visie en kennis verder te verbreden door ten alle tijden creatief en innovatief te zijn.

Ik heb een grote interesse in Digitale Transformatie en Disruptie. Via de Vlerick Business School heb ik dan ook een diploma ‘Take the Lead’ behaald. 

Mijn typische managementstijl staat voor intrapreneurship binnen mijn teams. Ik help graag anderen om voor hun eigen talenten te durven gaan, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Daarnaast mag netwerken niet worden onderschat in deze wereld.

Geef me een belletje
HEDEN

Hoe zit het met het heden?

Ik combineer mijn job als vrouwelijke onderneemster met een leven als freelance journalist, moderator en presentatrice voor zowel televisie als op het podium.

Zo werk ik voor verschillende klanten als Keynote spreker om mijn inzichten in diverse sectoren over te brengen naar een publiek.

Doordat ik een unieke positie uitoefen als bedrijfsleider in de media kan je zeggen dat ik een ‘oneerlijk voordeel’ geniet. Mijn uiteenlopende carrière in zowel België als het buitenland, sterke communicatieve vaardigheden in verschillende talen en mijn ervaring als ondernemer zijn de redenen waarom ik mijn hart en ziel wil tonen naar de bedrijfswereld, evenementen en in journalistiek.

Laat van je horen
TOEKOMST

Wat zegt de toekomst?

Om zeker te zijn van een lang en gelukkig leven is het belangrijk dat men zich de juiste vragen stelt. Mijn doel is dan ook anderen te helpen hun visie en mening te uiten.

Mijn achtergrond als danseres, actrice, ondernemer, moderator en spreker helpt mij om duidelijk en precies mijn eigen visie te communiceren en anderen te helpen hun missie uit te drukken.

De eigenschap om mezelf snel aan te passen aan elke situatie en een duidelijk overzicht te bewaren in zakelijke vraagstukken zorgt ervoor dat ik mezelf snel kan onderdompelen in het reilen en zeilen van jouw bedrijf. Hierdoor kan ik de visie van het bedrijf zonder probleem vertalen naar het doelpubliek of jezelf helpen beter en efficiënter te communiceren.

Mijn nieuwsgierigheid naar mensen, hun dromen, hun keuzes maar ook hun angsten zorgt ervoor dat ik de juiste vragen stel zodat we samen extra meerwaarde kunnen creëren. 

Laat van je horen
OVERMORGEN

Hoe zit het met de dag na morgen?

Elke dag opnieuw wil ik meer “MEZELF” worden.

Daarom raad ik je aan om te lezen waarom ik doe wat ik doe.

Wat ze zeggen

Getuigenissen

Steff Peeters
Marketing & Brand Specialist
@ Aertssen Group

After I’ve seen Suyin on stage multiple times, I feel like it’s time to finally give something back. Her way of announcing (other) speakers, presenting, engaging with the audience, and many, many more things, make her really unique and a joy to listen to. I would definitely/absolutely recommend her as the leading lady of your […]

Lees meer
Remi de Montgolfier
General Manager. Tech. Decarbonization. Digital Transformation
@ Ericsson

The collaboration with Suyin was a booster for the perception and the positioning of our brand in Belux, and a priceless learning experience for me on Public Representation and orchestration of panel discussion. Highly professional, relevant, dynamic, and always with a smile. Thank you Suyin for this great experience.

Lees meer
Naïs Rigollet
Junior Professional Programme
@ European Commission

Suyin has been the moderator of a High Level Conference on sport and healthy lifestyle organised by the European Commission. She has done an amazing job, bringing dynamism to the event. She is professional, reliable and perfectly fluent in English and French. Despite the difficulties of moderating an online event, Suyin took up the challenge. […]

Lees meer
Meer getuigenissen
Volg mij

Suyinstagram